adv.
Directferries banner
Home Β» Vertrekhavens Β» Rotterdam P&O

Alles over de P&O Ferries haven in Rotterdam

Vanuit Rotterdam vertrekt dagelijks de veerboot naar de haven van Hull. Op deze pagina kom je alles te weten over de haven en de mogelijkheden in Rotterdam rondom de overtocht naar Hull.

Adresgegevens

Rotterdam Haven (Europoort)
Luxemburgweg 2
3198 LG Europoort
Nederland
(P&O Ferries havennummer 5805)

Contactgegevens

Telefoonnummer: 0031 107 145 464
E-mail: customer.services.europoort@poferries.com
Website: poferries.com/nl/rotterdam

Europoort P&O Terminal op de kaart

Hoe kom je bij de haven?

P&O Ferries Europoort ligt ongeveer op 40 kilometer afstand van het centrum van Rotterdam. Met de auto doe je er vanaf het centrum ongeveer 40 minuutjes over. Je kunt gedeeltelijk met het openbaar vervoer reizen, maar er gaan geen bussen direct naar de haven: hiervoor dien je gebruik te maken van de directe bustransfers die aangeboden worden door P&O Ferries.

Met de auto

Via de A15 kun je eenvoudig de haven van Rotterdam Europoort bereiken. Dit is ongeveer 40 minuten rijden vanaf het centrum van Rotterdam. Bij de terminal in Europoort kun je je auto gratis parkeren in een parkeergarage.

Met de bus (Openbaar vervoer)

Vanaf Rotterdam CS vertrekt er om 17.00 uur een bus bij de Eurolines bushalte. Bij Amsterdam CS vertrekt er ook een bus om 17.00 uur vanaf bushalte H3. Let op: je dient vooraf een busticket te reserveren via P&O Ferries.

Met de trein (Openbaar vervoer)

Je kunt het best reizen via Rotterdam CS of Amsterdam CS als je met de trein wil reizen. Vanaf beide stations gaan er directe bussen Rotterdam Haven Europoort. Zie het blokje reizen met de bus voor specifieke bushalte informatie.

expert notificationLet op: er is geen openbaar vervoer van of naar de terminal in Europoort. Bustransfers kunnen online worden geboekt en zijn beschikbaar vanaf Europoort naar Amsterdam en Rotterdam. De bus vertrekt om 09:15 uur (ma-vr) en 09.45 uur (za-zo) vanuit de haven. De bushalte in Amsterdam is Piet Heinkade 95 en voor Rotterdam is de halte Conradstraat net naast Rotterdam Centraal Station. De bus vertrekt om 17.00 uur in Amsterdam en om 17.00 uur in Rotterdam vanaf dezelfde haltes als hierboven vermeld.

Vaarschema: aankomst- en vertrektijden

Vanuit de Haven van Rotterdam vertrekt de ferry naar Hull doordeweeks vanaf 21.00 uur en in het weekend vanaf 20.30 uur. De boot arriveert elke dag omstreeks 07.30 uur in de haven van Hull.

⚠️ Wees op tijd met inchecken! De check-in bij P&O Ferries sluit 90 minuten voor vertrek. Vertrek ruim op tijd naar de haven van Rotterdam Europoort.

Let op: Havennummer 5805

In de haven van Rotterdam Europoort moet je goed letten op het juiste havennummer. Het havennummer van P&O Ferries is 5805, waar de ferry naar Hull vertrekt.

parkeren haven rotterdam P&O ferries

Parkeren bij P&O Ferries Rotterdam

Reis je met de auto naar de haven van Rotterdam, maar wil je als voetpassagier aan boord van de ferry stappen? Dan kun je je auto parkeren bij de terminal van P&O Ferries in Europoort.

Gratis parkeermogelijkheid

Bij de terminal in Europoort is er voldoende parkeergelegenheid. En dit is nog eens gratis ook! Dit zien we zelden bij havens.

expert notificationHou er rekening mee dat de haven van Rotterdam weinig voorzieningen heeft. Er is alleen een koffieautomaat en een frisdrankautomaat en deze werken alleen met muntgeld. Er is in de haven geen mogelijkheid om briefgeld te wisselen.Β 

Aankomst in Hull

Na ongeveer 12 uur reizen kom je in de ochtend aan in de haven van Hull. Met de auto kun je via de A63 in verschillende richtingen verder reizen naar bijvoorbeeld York en Leeds (noordelijk) of naar steden als Manchester (westelijk) en Londen (zuidelijk).

Zonder auto? Je kunt vanuit de haven een taxi nemen naar het centrum van Hull. Dit kost ongeveer Β£ 9 (omgerekend zo’n € 10). Ook is een bustransfer van en naar de terminal mogelijk via Hull Cars*. Je wordt opgehaald bij de receptie in de terminal.

* Om de terugreis naar de terminal te regelen via Hull Cars, kun je bellen op 0044 (0)1482 828282 om een ophaaltijd te regelen. Dit kan tot uiterlijk 17.00 uur vanaf de taxistandplaats bij Paragon Interchange (tegenover het St. Stephen’s winkelcentrum).

Tip: een mini cruise naar Engeland

De verbinding tussen Hull en Rotterdam leent zich uitstekend voor Mini Cruises. Deze kun je dan ook direct boeken bij P&O Ferries. Er zijn onder meer mini cruises mogelijk naar Hull, York en Leeds! Een mini-cruise is zonder auto; deze kun je dus gratis parkeren bij de terminal in Europoort.

hull city map

Veelgestelde vragen

De ferry naar Hull van P&O Ferries vertrekt vanaf havennummer 5805. Let goed op de bebording wanneer je Europoort binnenrijdt.Β 

Nee, er is geen openbaar vervoer van en of naar de terminal in Europoort. Vanaf Rotterdam CS vertrekt er om 17.00 uur een bus bij de Eurolines bushalte. Deze bustransfer dien je vooraf te reserveren. Dit kan hier online.

Je kunt je auto gratis parkeren bij de terminal in Europoort.Β 

Volg de borden Hull City Centre om met de auto naar het centrum van Hull te reizen. Niet gereisd met de auto? Dan kun je vanuit de haven een taxi pakken. Dit kost ongeveer 10 euro. Je kunt er voor kiezen om met bustransfer naar het centrum te reizen. Dit dien je vooraf te regelen bij Hull Cars via telefoonnummer 0044 (0)1482 828282.

adv.
Directferries banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven